Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Artistutbudet växer: Här är Laxfestivalens senaste tillskott

Artistutbudet till Laxfestivalen i Sollefteå växer.
De senaste pusselbitarna som fallit på plats är Da Buzz, hip-hop och soulartisten Adée, Albin&Mattias, Ran Clewen Band samt Jockiboi.

Annons

Sedan tidigare var det klart att Staffan Hellstrand, Peg Parnevik, Charles Burton Blues Band, Crash ´n Recovery ska göra varsitt framträdande samt att coverbandet Patriks Combo skulle avsluta båda festkvällarna i stadsparken

Adée slog igenom tidigt i år med singeln "World on fire" som nominerades till årets låt på Scandinavium Soul Awards. Nyligen släppte hon även "Make my day" som är en försmak av hennes debut album som kommer i höst.

Adée.

Da Buzz bildades 1999 och fick sitt genombrott året efter. Från debutalbumet Da Sound blev låten "Do you want me" en riktig hit. "Alive" och "Last Goodbye" är andra låtar från Da Buzz som gjort starka avtryck.

Da Buzz

Albin&Mattias släppte en av förra sommarens största hitlåtar "Din soldat" och tidigare den här våren var de med i Melodifestivalen där man gick vidare till andra chansen med låten "rik".

Albin&Mattias.

Jockiboi har över 35 000 000 visningar varje månad på youtube, landets i särklassigt största youtube kanal. I nästa vecka släpper han en ny singel där Kevin Högdahl varit med och skrivit låten.

Jockiboi

Irländsk musik och ett grymt röj utlovas genom Ran Cleven Band. Ett band med medlemmar från Ånge och Sundsvall som turnerat inte bara i Sverige utan även genom Europa. Här kan publiken räkna med att det levereras musik med attityd och lekfullhet. Ran Cleven Band på scen borgar även för allsång och spontandans.

Läs också: Parnevik och Hellstrand på samma scen i Sollefteå

Det är Jörgen Åslund och Leif Lundberg som jobbat med artistprogrammet och totalt sett är de mycket nöjda över vad som erbjuds.

– Men vi har också lärt oss att inför nästa år, när Sollefteå fyller 100 år, ska vi börja tidigare med att rekrytera artister. Det arbetet ska börja redan under det här året, säger de.

Läs också: "Jag får ta mitt hipsterskägg och sälla mig till vegangemenskapen i sommar"

Fast de är som sagt glada över att utifrån de förutsättningar som finns kunna erbjuda den här bredden på artistutbudet.

– Målet är att det ska finnas någonting för alla, oavsett ålder, och det tycker vi att vi lyckats bra med. Det är dessutom mer på gång.

Laxfestivalen är utan tvekan det största dragplåstret under Nipyreveckan i Sollefteå. Förra året kom över 5 000 personer till stadsparken trots det det bitvis regnade under första festkvällen. Kvällen därpå var det inte lika mycket folk, men fortfarande en riktig publikmagnet.

I år hoppas arrangörerna med att publikhavet ska vara minst lika stort, helst större, än vad det var 2015.

Läs också: Här är Dolly Styles nya video från Sollefteå

Mer läsning

Annons