Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Använde skolans resurser privat

En lärare i Sollefteå har med omedelbar verkan stängts av från sitt arbete. Läraren misstänks ha använt skolans utrustning för privat bruk.
– Det är så allvarliga uppgifter att vi måste undersöka detta vidare, säger Örjan Abrahamsson, chef för barn- och skolförvaltningen.

Annons

Abrahamsson vill inte närmare beskriva vad läraren misstänks ha gjort. Men enligt uppgifter till Tidningen Ångermanland handlar det bland annat om att den aktuella läraren använt skolans fordon i sin egen näringsverksamhet. Enligt samma uppgifter ska det ha varit i stor omfattning.

– Jag vill poängtera att vi i dag inte kan säga att läraren är skyldig. Det vet vi inte. Men vi har fått sådana detaljerade uppgifter och de är av så allvarlig art att vi måste utreda dem, säger Abrahamsson.

Barn- och skolförvaltningen fick informationen i fredags och redan på måndagen hade Abrahamsson ett samtal med läraren där denne fick meddelandet att han omgående stängs av från sitt arbete, med full lön. Den korrekta termen är att läraren tillfälligt arbetsbefriats. Hur läraren reagerade på den informationen vill inte förvaltningschefen närmare kommentera.

Riktigheten i de uppgifter som kommit fram ska nu snabbutredas. Den utredningen ska Thomas Alsfjell, controller på kommunstyrelseförvaltningen, göra.

– Vi kan inte utreda oss själva på barn- och skolförvaltningen, säger Abrahamsson.

Är det aktuellt med en polisanmälan?

– Nej, inte i det här läget. Vi vet ju ännu inte om det stämmer.

När ska utredningen vara klar?

– Så fort det bara går. Vi anklagar ingen. Men det är allvarliga uppgifter som kommit fram och det är jobbigt för de berörda. Därför måste vi kontrollera det här så snabbt som möjligt.

Mer läsning

Annons