Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Antalet anmälda brotti Sollefteå minskade i fjol

Annons
Antalet anmälda brott

i Sollefteå minskade i fjol

Antalet anmälda brott i Sollefteå kommun minskade under förra året.

I fjol anmäldes 2 128 brott att jämföra med 2 383 året innan.

De allra flesta brott som anmälts rör stöld och de flesta fall handlar det om stöld från bil och från fritidshus, 291 respektive 100 anmälda brott.

Totalt anmäldes förra året 1 299 stölder och året dessförinnan var siffran uppe i 1 598. Minskningen av anmälningar gäller i stort sett alla stölder från bilstöld , stöld från fritidshus och från butik.

En mindre ökning kan konstateras när det gäller stöld från fritidsanläggning, villa/radhus och byggarbetsplats/bod. Här rör det sig om så pass få brott att det knappast är meningsfullt att göra en jämförelse.

Anmälningar avseende brott mot person, det vill säga misshandel, ökade marginellt, från 123 till 127. Den största ökningen står misshandel utomhus riktad mot person äldre än 15 år, som ökade från 60 till 70 anmälda brott, och handlar vanligtvis om slagsmål på stan samt utanför krogar och nöjesplatser.

En minskning kan konstateras när det gäller skadegörelsebrott och då framförallt klotter och skadegörelse riktad mot stat och kommun, till exempel skolhus. År 2000 anmäldes 133 brott av skadegörelse och i fjol 94. Då är även skadegörelse på motorfordon medräknad.

Men det är fortfarande så pass få brott det handlar om att man inte kan dra alltför stora slutsatser av statistiken. Det kan vara så enkelt som att det under ett år varit problem med ett fåtal elever på en skola och när dessa slutar så upphör skadegörelsen.

ingrid eldeklint

Mer läsning

Annons