Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla överens i fullmäktige

Annons
Alla överens i fullmäktige

Efter nästa val blir det 45 ledamöter i Sollefteå kommunfullmäktige. Det beslutade fullmäktigeförsamlingen i går. I dag är de 51.

Förslaget klubbades utan debatt och justerades omedelbart.

Att inrätta ett brottsförebyggande råd beslutades också utan debatt, men med en ändring om rådets sammansättning på förslag från Inger Eriksson (m). Hon ville att en representant för köpmannaföreningen och företagarföreningarna skall inbjudas till rådet - och det ställde alla upp på.

Barn-, kultur- och utbildningsnämndens plan beslutades också - men även här med tillägg och ändringar som alla var överens om och som bland annat handlade om att god hälsa och trygg miljö skall finnas med som ett så kallat uppnåendemål, ett förslag från Ewa Söderberg (s). Inger Erikssons förslag om målet att alla som lämnar grundskolan skall ha godkända betyg i matematik, engelska och svenska ställde också alla upp på, liksom hennes yrkande om att elever i behov av särskilt stöd skall få stöd både socialt och kunskapsmässigt.

Men Ingemar Jonssons (c) förslag om att låta skolplanen gälla ända fram till 2004 gick inte igenom. Kommunstyrelsens förslag om att planen skall gälla fram till juni 2003 antogs av fullmäktige.

gaje blixt

Mer läsning

Annons