Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Alla förändringar är tunga"

Rektor Cecilia Borgh har förståelse för lärarnas kritik.
– Så här är det ju. Men vi måste försöka göra det bästa av situationen, säger hon.

Annons

Uppdelningen av GB-skolan är den senaste i raden av de många omorganisationer som drabbat gymnasiet i Sollefteå.

– Det började med gymnasieförbundet 2008, som upplöstes 2010. Vi bytte nämnd och sedan har det varit förändringar i organisationen hela tiden, det är tungt för många, säger Cecilia Borgh.

– En flytt ovanpå det blir förstås en extra påfrestning. Skolan var en stressig arbetsplats redan innan.

Flera lärare efterlyser en gemensam gymnasiebyggnad.

– Det är förstås optimalt, om det går att realisera. Men just nu måste vi jobba på så gott det går, vi är på två ställen och det måste vi hantera. För de som åker mellan försöker vi ha hel- eller halvdagar på respektive skola så att de inte ska behöva åka så mycket, säger Cecilia Borgh.

– På sikt kan vi kanske ha dubbla uppsättningar läromedel så att de inte behöver frakta så mycket mellan skolorna. När man flyttar blir det alltid inkörningsproblem och saker som inte fungerar, det leder så klart till stress.

Bristen på mötesplatser försöker man kompensera med organiserad fika en gång i veckan. En kuratorstjänst ska utannonseras och cafeterian ska öppnas under våren.

– Det pågår också en utredning där alla kan lämna in förslag på hur gymnasieskolan ska se ut i framtiden. Den här lösningen är ju bara på prov.

Mer läsning

Annons