Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20:e säsongen för Sollefteå dragspelsklubb

/

Sollefteå dragspelsklubb ångar på. Snart inleds den 20 säsongen med de populära dragpelscaféerna på Hullsta gård.
– Vi fortsättar så länge vi har publik och det har vi. I fjol hade vi i snitt 193 besökare på varje café, säger Sven Olsson från dragspelsklubben.

Annons

Redan den 27 augusti är dragspelsklubben i farten. Då medverkar de vid ett musikcafé till förmån för Hjärt- och lungsjukas förening. Då håller man till i församlingsgården i Sollefteå och intäkterna går oavkortat till hjärt- och lungsjukas förening.

Den 24 september drar sedan musikcaféerna i gång som vanligt på Hullsta Gård. Premiärkvällen uppträder Nostalgigubbs, för kvällen förstärkta med Mona Sandström på sång. Den 22 oktober är det Swing and sweet som står för musiken, ett populärt band i regionen.

Säsongsavslutning blir det den 26 november när dragspelskungen Jörgen Sundeqvist kommer till Hullsta Gård. Han ger ett program om "Ådalens dragspelskungar". Genom årtiondena har det funnits många dragspelare av rang i dessa trakter. Han kommer att spela musik och berätta om storheter som Kalle Grönstedt, Hans-Erik Nääs, Andrew Walter, Per Edberg med flera.

Till våren blir det ytterligare tre musikcaféer och då kan det bli tal om ett speciellt jubileumsfirade också.

Mer läsning

Annons