Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sollefteå vaknade till i andra och avgjorde

Sollefteå Gif har verkligen fått en kalasstart i division 3 den här säsongen.
Två raka vinster i upptakten följdes upp med ytterligare när laget tog en odiskutabel seger mot nykomlingen Gottne på Nipvallens konstgräs.

Annons

– Vi gör en dålig första halvlek, men några byten förändrade och gav oss den energi som behövdes för att höja oss i den andra halvleken. Sammantaget tycker jag att vi vinner rättvist och vi hade ju faktiskt kunnat göra ytterligare några mål, sammanfattade GIF-tränaren Rickard Aarseth efteråt.

Tränarkollegan i Gottne Andreas Elfving var naturligtvis besviken över att de vända hemåt utan poäng, men han gladdes ändå över arbetsinsatsen.

– Det här var ett steg framåt. Vi hade behövt ett mål när Tobias Staaf lobbade bollen utanför i fritt läge under den första halvleken. Ett mål där hade gett oss energi inför fortsättningen, ansåg Andreas.

Den första halvleken blev en enda lång gäspning där underhållsvärdet var i princip obefintligt. Det var en halvlek där lagen tog ut varandra och målchanserna var lätträknade. Tobias Staaf i Gottne hade som sagt den bästa när han i fritt läge lobbade bollen över GIF-målvakten Kristoffer Westerlund, mendock utanför målramen.

Hemmalaget bästa chans hade Bamekee Touré som efter ett inspel från högerkanten drog till direkt på volley, men både högt och långt utanför målet.

– Vi spelade inte alls som vi hade pratat om innan med bland bollar över och bakom deras mittfält eller försvar. I stället var det flera bollar som hamnade rakt på dem i rättvänt läge, och det är precis så jag inte vill att vi ska spela, fortsatte Rickard Aarseth.

Men efter att GIF-tränaren gjort ett par byten som gjorde avtryck direkt tog Sollefteå över matchen och det som var så bristfälligt i första blev plötsligt klockrent i andra. Kaptenen Michael Åhman spräckte målnollan när han behärskat placerade in bollen direkt på volley efter ett fint djupledspass av Bakamee Touré, och då hade vi bara spelat dryga sju minuter av den andra halvleken.

Sollefteå tog mer och mer över initiativet och därför kändes det helt logiskt när inhopparen Sergui Baran i sin första match för Sollefteå läckert prickade in tvåan knappt sju minuter före slutsignalen. Båda GIF-målen kändes identiska på något sätt. Bollar in bakom Gottnes backlinje och sedan djupledslöpningar som avrundades med behärskade bredsidor på volley.

– Vi har fortfarande en del att jobba med och det märktes också att vi spelat tre matcher på sex dagar. Men självklart är jag nöjd med att vi vinner och att vi tagit tre raka vinster så här långt, avrundade Aarseth.

Fotboll division 3 mellersta Norrland

Sollefteå-Gottne 2-0 (0-0)

1-0 (52) Michael Åhman, 2-0 Sergui Baran.

Domare:Ivicia Matanovic Örnsköldsvik

Publik: 150