Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sollefteå segrade i derbyt

Kramfors-Alliansen får finna sig i att vara under kvalstrecket under uppehållet. Sollefteå skaffade sig däremot en större marginal till nämnda streck, när laget vann Ådalsderbyt med 2-1.

Från att ha varit en ganska händelsefattig tillställning hettade saker och ting till ordentligt efter halvtidsvilan på Kramfors IP. Efter tio minuter gjorde hemmabacken Nisse Grahm ner en av gästerna i det egna straffområdet och domaren Rickard Lingensjö pekade mot straffpunkten.

Straff för Sollefteå – och gult kort till Grahm, som därmed blev utvisad eftersom han hade ett kort sedan tidigare.

- Katastrofalt domslut, menar Kramfors tränare Henric Karlsson. Dels att det blev straff, men dels också det gula kortet. De sprang ihop och vår kille såg inte ens deras kille komma. Om man nu tycker att det är straff så okej - men ta då inte och ge gult kort också.

Sollefteåbacken Fredrik Mähler stegade fram och satte bollen säkert till vänster om Vadim Istrati i hemmakassen.

Märkligt nog var det Kramfors, med nio utespelare, som klev fram och visade bäst tåga efter målet. Laget var också ytterst nära att kvittera vid ett par tillfällen. Filip Berggren hade ett skott i ribban, men framför allt är det nog Anatolij Ptashnyks jätteläge som har fastnat på näthinnan hos de 507 åskådarna.

Ptashnyk höll sig framme på en retur och hade i stort sett öppet mål från ett par meter – men Kristoffer Westerlund i Sollefteås mål sträckte ut och gjorde en monsterräddning.

- Den var väldigt skön. Jag såg ”Tolik” komma på returen men jag tänkte att ”den här ska jag jävlar inte släppa in”. Det var ett sånt där tillfälle då man kände att ”i dag blir det inga insläppta mål”. Men det blev det i och för sig när Fredde (Mähler) prövade sedan, säger Westerlund och skrattar.

Ja, mittbacken i Sollefteå råkade faktiskt skarva ett inlägg in i eget mål. Men målet kom sent på övertid och Sollefteå hade dessutom hunnit skaffa sig ett 2-0-överläge genom inhoppande liberianen Bamekee Toure, som har tränat med laget sedan i april men först nu blivit spelklar.

- Han är pigg, alert och teknisk. Får han matchträning kan han säkert bli duktig, säger Sollefteåtränaren Conny Uppling, som självklart njöt över segern.

- Det var viktiga poäng. Nu får vi gå på ledighet, läka ihop oss och ladda batterierna inför hösten.