Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sollefteå satsar på företagsgala

Glöm torftiga prisutdelningar som är över fortare än de inleddes. Nu ska företagarna i Sollefteå få egen gala värd namnet. Premiär är det den 17 april på Hullsta Gård.

Nytt för i år är att det inte bara delas ut ett pris. Det delas ut priser i hela sex olika kategorier. I varje kategori finns flera nominerade och först på självaste galan avslöjas vem som är vinnaren. Det blir med andra ord lite Oscars-stuk och förmodligen en hel del nervositet innan vinnarna avslöjas.

- I ett par års tid har det på olika håll funderats på hur det här ska kunna utvecklas, bland annat har man sneglat på Guldgalan i Östersund, berättar kommunens näringslivssamordnare Jan Röhlander.

Dessa funderingar är inte färdiga. Årets företagsgala ska ses som ett första steg mot något ännu häftigare året därpå.

- Vi är väldigt bra på att visa duktiga idrottare uppskattning. Men vi är sämre på att uppskatta duktiga företagare. Men det är företag vi behöver i den här kommunen, poängterar Röhlander.

/Allehanda.se