Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sollefteå ingen stad för företag - eller?

I Svenskt Näringslivs företagarbarometer hamnar Sollefteå kommun i botten varje år. Från kommunens sida är man något förvånad över det eftersom man under senare år nåtts av väldigt mycket positiva signaler.

Nu ska SCB, Statistiska Centralbyrån, göra en omfattande undersökning för att utröna hur det egentligen ligger till.

- SCB har tagit fram en enkät och erbjuder kommunen att vara med. Vi har bestämt oss för att tacka ja, säger Staffan Sjölund, utvecklingschef på kommunen.

Sollefteå vill inte hävda att Svenskt näringslivs barometer är helt felaktig, men Sjölund påpekar att det är en intresseorganisation som frågar sina egna medlemmar i enkäten. Svensk näringslivs företagsbarometer har i bland också ifrågasatts för sitt statistiska underlag och vissa teknikaliteter i frågeställningarna.

- Vi i Sollefteå kommun ligger till exempel i topp i länet vad gäller nyförtagande. Men något sådant har aldrig märkts av i företagsbarometern, säger Staffan Sjölund.


JÖRGEN SUNDIN
070-609 16 68