Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sollefteå fortsatt obesegrat med Dannberg

Sollefteås femte raka match utan förlust med Roger Dannberg som tränare. Men något snack om en kontraktsförlängning finns inte.

– Vi har inte pratat framtid, säger Sollefteås sportchef Anders Qvist.

Efter två omgångar av höstsäsongen fick Conny Uppling lämna tränarbänken i Sollefteå. In i stället för honom klev Roger Dannberg, med fem säsonger i Sollefteå bakom sig sedan tidigare.

Dannbergs inträde har gett resultat. Fem matcher har resulterat i tre vinster och två oavgjorda. Och ett rejält kliv uppåt i tabellen.

– Jag skulle kunna ha Roger som tränare hela livet. Han är född till att vara tränare, i alla fall på den här nivån, och har lyft mig personligen också. Bara han parkerar bilen på anläggningen börjar vi vinna matcher, säger Sollefteås sportchef Anders Qvist.

Men att Roger Dannberg på nytt skulle bli en permanent lösning i Sollefteå är inte aktuellt i dagsläget.

– Roger jobbar i Skåne och det avtalet vi har nu sträcker sig till sista september. Vi är tacksamma för att Roger ville ställe upp för klubben. Han har själv sagt att han fortfarande älskar matchpulsen, men kanske inte att vara fotbollstränare året runt.

Något som Dannberg också bekräftar:

– Jag tycker att det är skitskoj med matcherna, men att stå på en fotbollsplan fem-sex dagar i veckan har jag ingen ambition att göra. Det är inte aktuellt att fortsätta.

I lördagens match mot Spöland/Vännäs stod Sollefteå för en dipp i den rad av fina insatser som laget presterat.

– Vi får vara nöjda med att vi tar en pinne, säger Dannberg.

Matchfakta Division 3 Mellersta Norrland

Sollefteå–Spöland/Vännäs 1–1 (0–0)

S: Bamekee Toure. V: Jonathan Högman.

Publik: 120.