Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sollefteå Filmstudio går mot vår

Sollefteå Filmstudio ser snart vårens ljus.
Den 29 januari öppnas vårens filmprogram med Oscarsbelönade och gravt hyllade dramakomedin "The Descendants".
– Filmintresset verkar vara på topp i Sollefteå, säger Rolf Norlén.

Annons

Totalt står sex filmer på kalendern under Sollefteå Filmstudios vår, och hela våren är det tisdagar som gäller för Filmstudion.

Efter premiärkvällen med Alexander Paynes dramakomedi "The Descendants", visas i tur och ordning Radu Mihaileanus komedi "Källan", rosade svenska dokumentären "Searching for Sugar Man" av Malik Bendjelloul, bröderna Delaporte-komedin "Det är bara förnamnet", samt Jean-Pierre Dardennes drama "Pojken med cykeln". Vårsäsongen avslutas den 9 april med hyllade Roman Polanski-filmen "Carnage".

– Visningen av "Searching for Sugar Man" sker endast två dagar efter att den förhoppningsvis belönats med en Oscar för bästa dokumentär. Bra tajming när det gäller tidsplacering av filmen, påpekar Rolf Norlén, kassör för Sollefteå Filmstudio.

Alla filmer visas i digitalt format i Hullsta Gårds teatersalong.

– Filmintresset verkar vara på topp i Sollefteå med rekordsiffror både för Saga Bio och för Sollefteå Filmstudio. 156 sålda medlemskort i höstas var vår högsta medlemssiffra på 30 år, säger Rolf Norlén.