Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sollefteå avgjorde i andra halvlek

Sollefteå är i fortsatt serieledning, laget behövde bara 40 minuter för att säkra 3–0-segern borta mot Frösö.

– Första halvlek var planen ospelbar, regnet vräkte ner och hemmalaget ville inte skjuta på matchen. Allt blev slumpmässigt under 50 minuter. Dessutom blixtrade det rejält bakom spelarbåsen, så även av säkerhetsskäl borde vi väntat med att spela, säger tränaren Richard Aarseth.

Men när ovädret bedarrat klev Sollefteå fram och avgjorde det här, två mål på rena omställningar och ett tredje under uppbyggnadsfas av ett anfall, ställde Frösö schack matt.

– Vi var starkare än dem både i försvarsspelet och i kontringarna. Sedan vann vi det här mötet också rent fysiskt, våra spelare kändes starkare och kunde ta löpningarna på ett bra sätt.

Niklas Eriksson kontrade in 1–0 fem minuter efter paus och tio minuter senare gjorde Eugeniu Samson likadant.

– Vi var klart bättre än dem under 40 minuter, förutom målen fick vi en boll bortdömt för offside och hade dessutom ytterligare ett par farliga tillfällen. Frösö orkade endast skapa två hyggliga chanser.

Sollefteå känns starkt för närvarande.

– Vi har en bra trupp med flera duktiga spelare, det gör att jag har möjlighet att skifta i laget i fall inte spelet skulle fungera. Nu har vi visserligen mött lite lättare motstånd. Vi får se vart vi står efter matcherna mot Timrå, FV och Frånö.

Hur som helst var det här lagets sjätte raka seger om vi räknar med vinsten över FV i DM.

Yttermittfältaren Eugeniu Samson var klart bäst i Sollefteå, han hade mest konkurrens av centrale mittfältaren Patric Kallin, som också var till sin fördel.

– Nu är det lite upp till bevis på torsdag när vi möter IFK Timrå hemma.