Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sollefteå årets konsumentkommun

Sollefteå är årets bästa konsumentkommun. Det tycker SKPF, Svenska kommunalpensionärernas förbund, som delar ut priset för första gången på sin kongress i Luleå i mitten av juni.

SKPF:s motivering för priset är:

"Sollefteå kommun har inrättat en konsumentdelegation som består av såväl politiker som medborgarrepresentanter. Inrättandet av delegationen har inneburit att konsumentfrågor och konsumenters situation har uppmärksammats både politiskt och i samhället som helhet på ett mycket förtjänstfullt sätt"

Som exempel nämner man att servicen för synskadade och andra funktionshindrade i matbutiker har uppmärksammats. Likaså har man tittat på bankomaternas utformning och placering.

"Vi är stolta och glada över att SKPF utsett Sollefteå till årets konsumentkommun. Nu när vi fått utmärkelsen tror vi att konsumentdelegationen känner sig än mer sporrad att skapa ett konsumentvänligare samhälle, säger kommunalrådet Elisabet Lassen (s) i ett pressmeddelande.


JÖRGEN SUNDIN
070-609 16 68