Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sollefteå ångar på i toppen

Sollefteå ångar på och besegrade Röbäck med 3–2 trots att laget inte gjorde någon direkt bra match.

– Det är starkt att ändå vinna, nu ska bli skönt med en liten paus eftersom vi är spellediga nästa helg. Grabbarna är trötta rent mentalt, sa tränaren Richard Aarseth.

Annars började topplaget på bästa sätt målmässigt och skaffade sig ett övertag efter ett sent mål före paus och 2–0 i upptakten av den andra halvleken.

– Plötsligt tappade vi allt, de gjorde först ett straffmål och sedan blev det en liten kommunikationsmiss mellan målvakt och backlinje i samband med ett byte. Där kunde Röbäck kvittera till 2–2.

Nu kom två byten av Sollefteåtränaren att bli avgörande, dels tog han in Tobias Rappson, som svarade för ett fint inspel i den 74:e minuten till Sergiu Baran när denne åter gav Sollefteå ledningen.

– Sedan bytte jag in Abelto Ikose på mittfältet, som vann många bollar när han kom in.

Att vinna utan att spela topp, det brukar vara det som kännetecknar ett riktigt bra lag.

– Jag klagar inte på spelarna, de har rätt att vara nerkörda, framför allt tror jag det handlar om den mentala biten. Vi är en grupp på 15-16 spelare som kört väldigt hårt fyra gånger i veckan sedan januari och jag tror att vi är ett av seriens mer vältränade lag.

Aarseth var nöjd med att hans manskap i alla fall trots en mindre bra insats kunde göra tre mål.

Motståndaren jagade en kvittering i slutet men Sollefteå kunde hålla undan och ta ytterligare en trepoängare.

– De började slå långt centralt mot våra mittbackar och skickade in fyra-fem spelare och då kan allt hända. Nu höll vi dem stången och hade bud på 4–2.