Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Solin efter supertaktiken som gav JVM-guld: "Vi var bäst i världen"

Det blev ett nytt guld, inte bara för Ebba Andersson utan även för Sollefteåkamraten Jenny Solin, när stafetten avgjordes i JVM i Rumänien på fredagen.
– Vi har drömt om att göra det här, säger Solin, som körde sista sträckan, till SVT.

Jenny Solin körde den sista sträckan in mot mål och höll tvåan Norge stången – med enbart 0,6 sekunder. Därmed tog det svenska juniorstafettlaget Sveriges fjärde guld i Rumänien.

– Inför sista sträckan hade vi planerat att jag skulle hålla tillbaka lite för att ha krafter kvar till spurten och det gick vägen, säger Jenny Solin till SVT.

Läs också: JVM-guld till svenska juniordamerna – se galna glädjescenerna här

Glädjen efteråt i det svenska lägret var givetvis enorm – och att vinna som lag är alltid någonting speciellt.

– Vi har drömt om att göra det här. Vi har tränat hårt tillsammans och hela laget gjorde en grym insats, säger Jenny Solin.

Läs också: Jonny Dahlgren: Ebbas sköna JVM-guld räddade mig från våtdräkten

Den 19-åriga Sollefteå-åkarens taktik var tydlig på sista sträckan. Hon lät norskan gå om, låg bakom och väntade för att sedan lägga in guldspurten i sista backen.

– Kul att taktiken gick vägen. Det här bådar gott för framtiden att vi har så många duktiga juniorer. Vi var faktiskt bäst i världen i dag, säger Jenny Solin.