Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Soligt nationaldagsfirande i Härnösand

Solen sken och vinden blåste svalkande i värmen när Sveriges nationaldag firades runt om i Härnösand på fredagen.

På torget dansades det folkdans och klockan tre firades flaggorna i topp på Mellanholmen.

Nationaldagen och svenska flaggans dag firades under gårdagen på olika håll i Härnösand. På vägarna syntes bilar med små sverigeflaggor och på torget kunde den som ville få en svensk flagga målad i ansiktet.

Nationaldagsfirandet kunde upplevas med många aktiviteter i centrum och på Mellanholmen. Inledningstalet på torget hölls av Sven-Åke Vest innan Bertil Olsson från Ramsele fortsatte med att presentera folkdräkter från trakten och övriga Sverige innan Öbackaringen dansade loss i en folkdans.

På eftermiddagen marscherade Härnösands paradorkester med sina tamburmajorer, drillflickor och flaggflickor från Mittuniversitetet genom staden till Mellanholmen.

Där väntade ungefär 300 människor på att få ta del i firandet som sedan fortsatte traditionsenligt när flaggorna hissats i topp av scouter från KFUM:s scoutkår.

Konfrencier på Mellanholmen var Örjan Leek och enligt många års tradition sjöngs det Allmänna sången under ledning av Renate Menzel.JESSICA IVARSSON
0611-554800


Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67