Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solberg och Rådström kör SM-rally

Annons

Det var några år sedan Thomas Rådström härjade på rallyvägarna. Men när han som medarrangör lyckades locka den förre norske världsmästaren Petter Solberg till SM-veckan i Umeå, så anmälde sig Rådström också.

Med Marie Andersson som kartläsare ställer den snart 48-årige Umeåbon Thomas Rådström upp i SM-veckans rallytävling på Umåkers travbana på lördag.

När vi lyckades få hit Petter Solberg (världsmästare 2003) så blev det som det blev, sade Rådström till SVT Play vid tisdagens presskonferens inför SM-veckan.

Längdskidor är den ojämförligt största idrotten under SM-veckan i Umeå. Under de fyra tävlingsdagarna är i stort sett hela Sverigeeliten och OS-deltagarna på plats. Av OS-sporter är även curling med på programmet.

I övrigt finns så skilda sporter som softboll, snöskoter med stadioncross, styrkelyft, luftgevär och skidalpinism representerat. Det senare är en skidsport som innebär klättring uppför med skidor följt av utförsåkning med samma utrustning.

Av de ursprungligen 19 idrotterna har tre strukits. Skidorientering och draghund på grund av snöbristen och rallycross för att det blev för få anmälningar. Endast tio förare i de tre klasserna anmälde sig. För SM-status krävs minst åtta deltagare i varje klass.

Mer läsning

Annons