Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Solatums satsning på utemiljön skapar trivsel hos hyresgästerna – Roger Lundin vd: "Lekplatserna är populära och vid grillarna träffas man och umgås"

Trivsel och säkerhet - det har varit fokus när Solatum Hus&Hem under de senaste åren storsatsat på utemiljön vid ett antal hyresfastigheter i Sollefteå och Långsele.
– Vi har byggt nya lekplatser, ordnat grillar och sittplatser i trädgårdarna, fixat odlingslådor och satt upp ny belysning.

Det berättar Roger Lundin vd på Solatum Hus&Hem i Sollefteå och fortsätter:

– Totalt har vi investerat cirka 7 miljoner kronor och syftet har varit att skapa trivsamma sociala ytor utomhus för att kunna träffas och umgås.

Utemiljöprojekten genomfördes under 2018 och 2019 och är medfinansierat av Boverket. Satsningarna har skett på gårdarna vid fastigheterna på Långgatan 23 och 25 och Vallåkersgatan 8-13 i Sollefteå samt på Stationsgatan respektive Fridhemsvägen/Vikengatan i Långsele. Roger igen:

– På samtliga områden har det verkligen blivit ett lyft. I somras kunde vi konstatera att det lektes för fullt på lekplatserna vid Långgatan exempelvis, samtidigt som de vuxna umgicks vid grillen. Det var kul att se.

Fastigheterna vid Långgatan i Sollefteå är ett bra exempel på Solatums familjevänliga områden.

– Området är jättefint med den nya utemiljön plus att vi bytt alla stammar, renoverat badrum och satt in nya fönster i fastigheterna. Lägenheterna passar familjer och har ett bra läge inne i stan med närhet till allt exempelvis till skolor och mataffär.

Läs mer om Solatums utemiljösatsning här

I en av Solatums fastigheter i Långsele bor Fred Allberg sedan sju år. Han uppskattar verkligen upprustningen av gården utanför fönstret där Solatum satsat på ny belysning, uteplatser med bänkar och grill och en fin lekpark för de mindre barnen.

– Dessutom har Solatum planterat mycket växter på gårdarna och jag brukar numera gå ut och sätta mig på uteplatsen och njuta av den sköna eftermiddagssolen, säger han och fortsätter:

– Jag vill nog påstå att efter den insats som gjordes här i fjol sommar/höst så är detta Långseles mest attraktiva bostadsområde.

Letar du boende i Sollefteå kommun? Här kan du söka bland Solatums lediga hyresobjekt

En viktig del i Solatums säkerhetsarbete är omsorgen om lekplatserna. Nicole De Bruyn är förvaltningschef på Solatum Hus&Hem och är ansvarig för lekplatsernas utformning.

– Jag är stolt över att vi sköter våra lekplatser så bra och att vi varje år med hjälp av en certifierad besiktningsman kontrollerar att lekplatserna är säkra, säger hon och fortsätter:

– På det sättet minimerar vi risken för allvarliga skador. Barn som leker gör sig illa ibland, så är det att vara barn, men allvarliga skador måste vi försöka utesluta så mycket vi kan och det gör vi.

Här kan du läsa mer om skötseln av lekplatser

Ett särskilt fokus på säkerhet har också fastighetsskötarna inom Solatum Hus&Hem.

– Utemiljön måste vårdas för att fortsatt vara trivsam och säker. Det sker genom löpande skötsel men också genom regelbundna kontroller av staket, grindar och lekplatser, säger Nicole.

Läs mer om Solatums bostäder här

I flera familjevänliga områden finns det i dagsläget lediga lägenheter hos Solatum Hus&Hem.

– Våra hyror tål att jämföras och som hyresgäst hos oss får man mycket för pengarna. Vi sköter våra fastigheter både invändigt och utvändigt. Vårt fokus är att erbjuda lägenheter i Sollefteå och Långsele där människor trivs att bo, avslutar Roger Lundin, vd på Solatum Hus&Hem.

Här finns mer info om Solatum och kontaktinformation

Fakta – om Solatum Hus&Hem:

● Solatum Hus&Hem AB är Sollefteås kommunala bostadsbolag som bildades 1976. ”De Solatum” är ett gammalt namn för Sollefteå. Namnet finns dokumenterat sedan år 1314 och betyder de solbelysta ägorna/ den solbelysta trakten.

● Solatum äger och förvaltar cirka 1180 bostäder. Solatums boenden finns i radhus, småhus, flerbostadshus. Solatum har även lägenheter i en herrgård, hyr ut lokaler, garage och p-platser.

● Solatum finns i centrala Sollefteå men även runt om kommunen som Långsele, Graninge, Helgum, Ramsele, Näsåker, Junsele och Undrom.

● Solatum är medlem i Sveriges Allmännytta, och man arbetar ständigt med frågor kring hållbarhet som miljö, framtid och utveckling.

● Kontaktinfo till Solatum: Adress; Djupövägen 3, Sollefteå. Hemsida; https://solatum.se. E-post: solatum@solleftea.se. Telefon; 0620-68 28 50 (växel), 0620-68 22 22 (serviceanmälan) och 0620-68 28 60 (uthyrning),

● Följ Solatum på Facebook och Instagram!

Ovan artikel är framtagen av Bonnier News Brand Studio och Solatum Hus&Hem och är ej en artikel av nyhetsredaktionen.