Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sökandet fortsätter efter försvunne mannen – har sökt av vattnet med värmekamera utan resultat

 
Försvunnen man i Härnösand
Visa alla artiklar

Helikopter kommer inte att tas in igen i sökandet efter den man i 40-års åldern som försvann natten mot onsdag. Under förmiddagen har inre spaning bedrivits och en hundpatrull har varit ute och sökt av.
– Vi har fått reda på att delar av vattnet genom Härnösand är öppet. Kustbevakningen har anmält sig tillgänglig om de behövs, men de avvaktar då man behöver ha avgränsat området först, säger Liv Fahlén, polisen.

Mannen sågs senast i sin bostad i Stenhammar vid två-tiden natten mot igår. Fyra timmar senare kunde anhöriga inte hitta honom.

Under onsdagen sökte polisen av närområdet kring bostaden och olika adresser där han möjligtvis skulle kunna befinna sig. Utan resultat.

Under kvällen sattes helikopter in och sökningen har fortsatt under natten med värmekamera. Även hundpatrull har använts.

– Nu har ett nytt skift tagit vid och vi bedriver främst inre spaning under förmiddagen. Då kollar vi digitala spår för att försöka lokalisera mannen. Vi har också en hundpatrull ute. Vi har också fått veta att delar av vattnet genom Härnösand är öppet så vi kommer också söka över vatten, säger Liv Fahlén.

Kustbevakningen har anmält sig tillgänglig om de skulle behövas, men enligt Liv Fahlén går de inte att sätta in om man inte har ett begränsat område.

– Då måste man veta mer precis var man ska söka. Vi har sökt av land och vatten med värmekamera utan resultat, säger hon.

Det finns inte heller några planer på att ta in hjälp utifrån från till exempel från organisationen Missing People. Bara de egna polisresurserna används i nuläget.

Polisen är dock angelägen om att få in tips från allmänheten och har gått ut med ett signalement:

Mannen är 159 cm lång, är mörkhyad och har mörkt tunt hår. Han har normal kroppsbyggnad.

Vid försvinnandet var mannen sannolikt klädd i ett par tofflor. Övrig klädsel är inte klarlagd.

Eventuella tips kan lämnas till polisens tipstelefon på nummer 114 14.