Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sofia Helin debutant på nordisk gala

Annons

När Nordiska rådet för första gången delar ut sina priser på en gala i Oslo på onsdag debuterar "Bron"-stjärnan Sofia Helin som programledare.

Jag blev väldigt smickrad av frågan, säger hon.

På onsdag kommer Oslos operahus att hålla Nordiska rådets första tv-sända gala. Det blir röda mattan, film- och kulturkändisar och mitt i allt detta - en konferencier i form av Sofia Helin.

"Spännande och otippat"

Skådespelerskan, mest känd från SVT-serien "Bron", ska hålla i galan tillsammans med den norske tv-profilen Hans Olav Brenner.

Jag blev väldigt smickrad av frågan för det är sex priser i genrer som jag tycker är fantastiska. Så det känns jättespännande, och lite otippat, säger Sofia Helin.

Debut

Nordiska rådet delar ut priser i kategorierna litteratur, musik, film, miljö och barn- och ungdomslitteratur. För Sofia Helins del är det första gången som hon leder ett tv-program. Hon har förberett sig genom att träffa några programledare "för att inte fastna i de lättaste fällorna".

Särskilt nervös är hon inte.

När jag besökte operan och gick upp på scenen tänkte jag "det här känns faktiskt som hemma". Jag ska ju bara vara ciceron. Så egentligen, vad ska jag vara nervös för?

Galan direktsänds på onsdag i SVT 2 med start 19.45.

Mer läsning

Annons