Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertälje vann målvaktskampen

Henrik Karlsson petade Björn Bjurling under förra säsongen i kvalserien. Då spelade de båda målvakterna för Södertälje. Under torsdagskvällen tog Bjurling revansch. Karlsson i bortamålet släppte in två mot Södertälje, Färjestad gjorde inget.

Att det var fullsatt i hemmaarenan verkade ge Södertäljespelarna en rejäl kick. SSK skapade de absolut vassaste chanserna i första perioden. Även för bortalaget. Robert Carlsson stötte pucken i egen burgavel. Spelet vände och en annan Karlsson kom in i strålkastarljuset. Jonas Almtorp hade helt öppet mål men Henrik Karlsson i FBK-målet hann dit med plockhandsken.

Innan perioden var slut skulle han göra ytterligare en monsterräddning. Däremellan spräckte dock hemmalaget nollan. Fredric Andersson kunde fristående sätta pucken i nättaket tolv minuter in i matchen.

Mittenperioden blev tätare och betydligt jämnare. Färjestad började ta i ordentligt. Målen uteblev dock. Den här gången var det Björn Bjurlings tur att i SSK-målet visa prov på snabba reflexer.

I tredje bjöd publiken på vågen, Björn Bjurling på flera vassa räddningar och FBK på utvisningar. Efter fyra minuters boxplay kunde bortalaget inte stå emot längre. Robert Carlsson blev fri vid bortre stolpen. Linus Videll serverade och 2-0 var ett faktum.