Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertälje vann i förlängningen

Annons

Inte var det vackert, men bristen på skönspel uppvägdes av spänningen när Luleå mötte Södertälje i en tät och jämn uppgörelse på måndagskvällen.

Södertälje vann till slut med 4-3 efter att Linus Klasen avgjort i förlängningen.

Luleå öppnade matchen starkast och fick ett ledningsmål redan efter fem minuter genom Kristofer Berglund.

Målet tvingade Södertälje att kliva fram, och efter tolv minuter kvitterade Fredrik Svensson med ett slagskott, efter en läcker framspelning av en vilt dribblande Linus Klasen.

Tre minuter senare gav Robert Carlsson Södertälje ledningen när han vid en kontring överraskande drog iväg ett skott som överrumplade Luleås målvakt Mattias Modig.

När andra perioden inleddes var ställningen 1-2. Båda lagen satsade friskt framåt, men bra försvarsspel gjorde att anfallen oftast slutade i sarghörnen.

Efter halva perioden kunde dock Luleå kvittera, genom ytterligare ett mål av Kristofer Berglund, när en Luleåspelare skymde sikten för Björn Bjurling i Södertäljekassen.

Tredje perioden startade med att Johan Fransson gav hemmalaget ledningen med 3-2 efter 50 sekunder. Luleå hade sedan bud på flera mål, men i stället kunde Södertälje kvittera genom Linus Klasen, när Jonathan Hedström drällde med pucken i egen zon. Och i förlängningen avgjorde samme Klasen matchen i numerärt överläge.