Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderstrand ska diskutera framtiden

Annons

Hoppryttarna vill att förbundskaptenen Sylve Söderstrand ska vara kvar på sin post. Söderstrand meddelade tidigare i december att han inte tänker förlänga sitt kontrakt.

Men dörren är inte helt stängd.

Låt oss fira jul och nyår, för att sedan diskutera, säger Söderstrand till TT. Vi ska kämpa och göra vårt yttersta. Det finns ingen som kan ersätta Sylve, säger en av ryttarna som skickat ett gemensamt brev till Ridsportförbundet i hopp om att han ska lockas att stanna, Malin Baryard Johnsson, till Aftonbladet.

Söderstrand själv befinner sig på Kuba och har inte tagit del av brevet.

Jag har inte läst någonting för där jag är fungerar inte internet. Så vad jag kan säga - jag har ingen aning om vad som är på gång, säger Söderstrand.

En annan ryttare, Lisen Bratt Fredricson, säger att Söderstrand inte går att ersätta eftersom han är respekterad internationellt, är välplanerad och står upp för landslagsryttarna.

Han brinner för sin sport och kan den utan och innan, säger hon.

Svenska Ridsportförbundet vill precis som de ryttare som skrivit brevet ha kvar Sylve Söderstrand som förbundskapten. Enligt förbundets ordförande Anders Mellberg har man erbjudit Söderstrand ett nytt tvåårskontrakt med ett tydligare fokus på elitsatsningen. Men Söderstrand ska ha tackat nej.

Jag tycker det är tråkigt att Sylve tackat nej till vårt erbjudande men jag tror att våra ryttares engagemang kan bidra till att han ändrar sig, säger Anders Mellberg till TT.

Men från Kuba öppnar alltså Söderstrand dörren på glänt.

Det enda jag har sagt till några av ryttarna är - låt oss fira jul och nyår och sen träffas vi i lugn och ro och diskuterar hur framtiden kan se ut, hur saker och ting går att lösa.

Mer läsning

Annons