Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söderling: Väldigt besviken

Annons

Världsåttan i tennis, Robin Söderling, förlorade redan i första omgången i Australian open. Spanjoren Marcel Granollers vann med 3-2 i set (5-7, 2-6, 6-4, 6-4, 6-2).

Söderling har besvärats av sin armbågsskada och i förra veckan tvingades han ge upp i uppvisningsturneringen Kooyong classic för att vila och få behandling för armbågen.

Söderling var väldigt arg och besviken efter sin insats, och ville inte ens medge att han spelade bra inledningsvis:

Nej, jag startade hemskt och slutade hemskt, sade han på presskonferensen. Det kändes inte bra och jag spelade inte bra.

Svensken, som gjorde 67 misstag i matchen, ville inte skylla förlusten på sin skadade armbåge och sade att han var 100 procent frisk för att spela.

Inledningsvis såg det ut som om vilan gjort svensken gott. Efter 7-5, 6-2 såg Söderling ut att gå mot sin fjärde raka seger mot spanjoren Marcel Granollers, rankad 113 i världen.

Men den åttondeseedade svensken bjöd in spanjoren till match, förlorade de två följande seten med 4-6, 4-6 och Granollers gick sedan till 2-0 i det femte och avgörande setet. Efter att Söderling reducerat till 1-2 tvingades Granollers till en längre vila vid sidbytet då han isade ner lårmusklerna. Det gav resultat för Granollers gick snabbt till 3-1 och bröt Söderlings serve utan att tappa en poäng när han gick till 4-1. Det blev sedan 5-1 innan Söderling lyckades kämpa sig fram till 5-2. Granollers kunde sedan serva hem matchen.