Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söderling: Väldigt besviken

Världsåttan i tennis, Robin Söderling, förlorade redan i första omgången i Australian open. Spanjoren Marcel Granollers vann med 3-2 i set (5-7, 2-6, 6-4, 6-4, 6-2).

Söderling har besvärats av sin armbågsskada och i förra veckan tvingades han ge upp i uppvisningsturneringen Kooyong classic för att vila och få behandling för armbågen.

Söderling var väldigt arg och besviken efter sin insats, och ville inte ens medge att han spelade bra inledningsvis:

Nej, jag startade hemskt och slutade hemskt, sade han på presskonferensen. Det kändes inte bra och jag spelade inte bra.

Svensken, som gjorde 67 misstag i matchen, ville inte skylla förlusten på sin skadade armbåge och sade att han var 100 procent frisk för att spela.

Inledningsvis såg det ut som om vilan gjort svensken gott. Efter 7-5, 6-2 såg Söderling ut att gå mot sin fjärde raka seger mot spanjoren Marcel Granollers, rankad 113 i världen.

Men den åttondeseedade svensken bjöd in spanjoren till match, förlorade de två följande seten med 4-6, 4-6 och Granollers gick sedan till 2-0 i det femte och avgörande setet. Efter att Söderling reducerat till 1-2 tvingades Granollers till en längre vila vid sidbytet då han isade ner lårmusklerna. Det gav resultat för Granollers gick snabbt till 3-1 och bröt Söderlings serve utan att tappa en poäng när han gick till 4-1. Det blev sedan 5-1 innan Söderling lyckades kämpa sig fram till 5-2. Granollers kunde sedan serva hem matchen.