Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södergren missar SM

Annons

Anders Södergren missar SM i längdskidor i Umeå torsdag till söndag. Den 36-årige veteranen känner av en lätt förkylning och avstår sannolikt hela SM.

"Löjligt lätt förkylning, men i vårt yrke behövs inte mer för att man inte ska kunna utföra sina uppgifter", bloggade Södergren i dag.

Därmed missar Södergren chansen att bli tidernas främste manlige SM-guldåkare. Han delar med 17 SM-guld förstaplatsen med Nils "Mora-Nisse" Karlsson.

En ny chans får Södergren som hemmafavorit när andra delen av SM med bland annat 50 kilometer körs i Hudiksvall den 22 mars. Hälsingen tävlar ju för Hudiksvall.

Förutom Södergren är det bara Johan Olsson av de nio OS-åkarna som missar SM. På damsidan ska alla åtta OS-åkare vara med i Umeå, även om alla inte kör allt.

Med kylans ankomst står det också klart att SM-programmet i Umeå kommer att genomföras som planerat. Ett tag såg det ut som om reservorten Boden skulle få ta över. Distansloppen i SM i Umeå ska köras på en 3,75-kilometersslinga och det innebär att det kommer att bli ordinarie längd även på torsdagens inledande SM-lopp i skiathlon, 15 kilometer för damer och 30 kilometer för herrar.

Mer läsning

Annons