Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snygg femetta av Sollefteå GIF

Både Sollefteå GIF och IFK Timrå nämndes bland seriefavoriterna i mellersta trean. I går var det dock klasskillnad mellan gängen.
– Inte för att nedvärdera Timrå, men det kunde blivit ännu större siffror, medgav SGIF-tränaren Richard Aarseth efter 5–1 på Nipvallen.

Man brukar prata om psykologiska mål inom idrott. Frågan är om inte Sollefteå satte något sorts rekord i går på Nipvallen.

I matchens allra första minut lyrar SGIF:s ytterbreddare Eugeniu Samson in ett inlägg som Timrå´s reservmålvakt Dmyutro Ulchenko (Markus Krutzen, utvisad senast mot Gottne) fimlar till sig rejält på. "Självmålet" registreras dock på Samson.

I första halvleks sista anfall följer mittfältaren Niklas Eriksson med i offensiven och får bollen perfekt av Bamekee Touré. Efter en iskall avslutning med bredsidan går Sollefteå till halvtidsvila med 2–0-ledning.

Sedan har folk knappt hunnit bänka sig för andra halvlek innan Bamekee Touré springer sig fri och snyggt rundar Ulchenko får 3–0 i öppet mål.

– Visst fick vi medvind av de fullträffarna, men ärligt talat var jag inte jättenöjd med vårt försvarsspel före paus. Det blev bättre efter paus även om jag vet vilka som syndade i ytan när de reducerade på frispark, summerar SGIF-tränaren Aarseth som även fick se mål av Mikael Isaksson och Eugeniu Samson.

Spelarkritiken? Christian Kpobi höll ihop backlinjen mycket väl, Patric Kallin svarade för en ny stark insats på mittfältet. Forwards spelade rörligt, men det sumpades nog lite väl mycket för de riktigt höga betygen på dessa herrar.