Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snurrigt över flygfältet i Långsele

Under lördagen 31/8 hölls ett mindre så kallat "fly inn" på Sollefteå\Långsele flygfält. Ett "fly inn" är lite som vad en bilträff är för bilentusiaster, dvs man samlas med sina flygplan och umgås, ofta är en grill eller ett våffeljärn inblandade.

Annons

I lördags var givetvis grillen igång men huvudattraktionen var nog ändå det gamla militära skolflygplanet som var på besök.

Flygmaskinen, en SK 50, eller Saab Safir som dess civila namn var det flygplan som flygvapnets piloter gjorde sin grundläggande flygutbildning på 50-70talet och därefter användes typen som sambandflygplan innan den muckade 1992.

Maskinen flögs av Ivan Myhr från Östersund. Han har en lång och gedigen flygkarriär som pilot i flygvapnet och i SAS i ryggsäcken och flyger numera uppvisningar med SK 50:n.

Ett par av SFK:s medlemmar träffade honom i Östersund för några veckor sedan och iden om att erbjuda flygklubbarnas medlemmar möjlighet att få flyga avancerad flygning i detta klassiska flygplan väcktes. Sagt och gjort, efter lite planering och utskick så fylldes bokningslistan i princip direkt. 13 personer fick glädjen att flyga flygplanet både rättvänt och i loopingar och rollar. Smilet på de som klev ur flygplanet efter landning avslöjade tydligt att de haft en rolig upplevelse. På marken gick grillen hela dagen och 12 flygplan från grannklubbarna besökte flygfältet. Även nyfikna omkringboende kom och tittade på. En riktigt kul och trivsam dag!

Peder Sandström

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel