Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snurrigt med stafettläkare

/
  • Läkarna kan fördubbla sin inkomst genom att jobba som stafettläkare för ett bemanningsföretag. Det är hög tid att landstingen samordnat tar tag i problemet.

Annons

Jakten på läkare tar sig nya djärva former. Landstinget i Gävleborg har plockat en idé från elitidrottens kommersiella värld. Specialistläkare som tar jobb i Gävleborg får en sign-on-bonus.

Om de lovar att stanna minst ett år får de 300 000 kronor. Skriver de på för två år kan de casha hem en halv miljon kronor.

På ett år har landstinget lockat 14 specialister inom utpräglade bristområden, enligt Dagens Samhälle (numer 35). Jämfört med stafettläkare är det ett billigt system, säger landstingets HR-direktör Karin Rystedt nöjd.

Så långt har alltså marknadskrafterna nått in i sjukvården att landstingen slåss om specialistläkarna med övergångssummor. Det är snurrigt och något som borde stoppas snarast.

I grannlandstinget Dalarna är förtjusningen inte lika stor. Är man villig att bli köpt kanske man sticker efter två år när någon annan viftar med några tusenlappar, säger Ingalill Persson, ordförande (S) i landstingsstyrelsen.

Övergångssummor är inte rätt metod att komma till rätta med läkarbristen. Mest effektivt är att utbilda fler läkare, och äntligen utökas antalet studieplatser på medicinprogrammen.

Läkarbristen göder systemet med stafettläkare. I fjol kostade det landstingen 2,1 miljarder kronor och kostnaden ökar för varje år. En stafettläkare kostar dubbelt så mycket som en fast anställd.

Västernorrland intar en fjärde plats i landet. I fjol kostade hyrläkarna 121 miljoner kronor för landstinget.

I drygt tio år har landstingen talat om att ta ett samlat grepp kring problemet. Det sprack 2003 när ett ynka landsting av 21 hoppade av ett tänkt hyrläkarstopp.

Enskilda landsting drar i bromsen, senast i Jämtland där antalet hyrläkare begränsas kraftigt i november. Nu är Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) på gång igen med en gemensam strategi och det arbetet bör skyndas på.

I Värmland har landstingsstyrelsen redan antagit en strategi. Målet är att stafettläkarna ska vara avvecklade 2015 och utgiften halverade redan nästa år.

Ett sätt att åtgärda problemet är att varje landsting sätter stopp för stafettläkaruppdrag som bisyssla i olika bemanningsföretag.

I dag använder många landstingsanställda läkare sin jourkomp eller semester för att jobba i ett annat landsting. Kompledighet ska användas till återhämtning och inte till arbete.

Ett stopp för stafettläkarna skulle inte bara betyda en bättre ekonomi för landstingen. Det är inte enbart ett ekonomiskt problem.

Det handlar om kontinuitet och kvalitet i vården. Patienter ska inte behöva möta en ny läkare vid varje besök. De tillfälliga läkarna skriver också ofta ut mer medicin än ordinarie läkare. De blir inte heller delaktiga i det teamwork som vården är.

Ju fler stafettläkare desto högre blir arbetsbelastningen på övrig personal inom vården. Det är alltså även ett arbetsmiljöproblem.

Peter Franke

Annons