Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snöröjningen är bedrövlig – ska det vara så här?

Annons

Återigen är det bedrövligt dåligt hur snöröjningen i Härnösand utförs av NCC.

Varför? Gatorna plogas och snöröjs inte enligt de kriterier som finns angivna på kommunens hemsida.

För Plus-kunder: Bildextra: Stora snöhögar och traktorer som glider av vägen – så här såg torsdagens snökaos ut i Härnösand

När snö blir kvar i större mängder på gatorna och det slår om till plusgrader eller regn, som torsdag 28 december, är det närmast okörbart. Bilen är inte möjlig att styra på ett kontrollerat sätt. Det är som att köra på såpa.

 Vad har ansvariga på Härnösands kommun att säga till oss boende som under onsdagen 27 december inte kunde åka till arbetet på grund av oplogade gator. Bilen körde fast direkt utanför tomten.

För Plus-kunder: Snöovädret gjorde många vägar oframkomliga: "Aldrig varit med om något liknande"

Om det överhuvud taget kan kallas för vinterunderhåll, så kom det en traktor på Vangstagatan klockan 11 och hjälpligt plogade gatan, när det sedan blev plusgrader var gatorna på Brännan knappt körbara på grund av mängden snö som lämnats kvar. Vad har NCC att skylla på denna gång?

Det verkar vara mer regel än undantag de senaste åren, att NCC misslyckas med den serviceuppgift de betalas för att utföra ifrån kommunens invånares skattemedel.

Insändare: Snöröjningen i  Kramfors är ett stort skämt – ett minne blott att kunna gå på trottoaren

Vad tycker ansvariga politiker, ska det vara så här? Ska NCC få fortsätta 2018 också?

Lennart Bergström, Härnösand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel