Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöovädret drabbar idrotten

Annons

Snöovädret ställer till det för idrotten. Bland annat ställs flera bandymatcher in och två favorittippade hästar på Solvalla kommer inte till start i kväll.

I bandyns elitserie har Uppsalalaget Sirius beslutat att ställa in kvällens match mot Villa Lidköping.

"Det blir inte rättvist mot något av lagen att spela under sådana här förhållanden som råder. Bandy är ju lirarnas sport med mycket fart och finess", säger Mats Söderman, sportansvarig i Sirius Bandy, i ett pressmeddelande.

I beslutet har Sirius också vägt in de trafikproblem som skulle ha drabbat Villa. Något nytt speldatum är inte spikat.

Också elitseriematchen mellan Sandviken och Motala ställs in eftersom Motalas buss knappt tar sig fram på vägarna.

Motalaspelaren David Brodén, som tidigare spelat i Saik, ringde till Saik-ledaren Henrik Hagberg och berättade att de inte kom framåt.

Så det blir ingen match. Och det känns väl rätt, så att man inte äventyrar någons säkerhet, säger Hagberg till Gävle Nyhetsbyrå.

Dessutom är de allsvenska matcherna Tranås-Finspång samt Lidköping-Åtvidaberg inställda, lilkspom det damallsvenska mötet mellan Hammarby och Västerås.

De övriga elitseriematcherna i bandy ser ut att kunna spelas som planerat, uppger Bandyförbundet.

En match i handbollens elitserie, Hammarby mot Alingsås, kommer inte att kunna genomföras på grund av snöovädret.

"Nytt matchdatum ännu ej fastställt och förköpta biljetter till matchen gäller det nya matchdatumet", meddelar Hammarby handboll.

Snöovädret påverkar också kvällens travtävlingar på Solvalla. Travtränaren Åke Svanstedt har strukit alla sina hästar på grund av transportproblem till Stockholm. Axevalla-tränaren hade bland annat favorittippade hästar som Mr Picolit och Ariane Boko till start under kvällens V86.

Tävlingarna på Solvalla ska i nuläget ändå genomföras som planerat.

"Solvallas banpersonal kommer att kunna köra bort snön på banan. Säkerheten och djurskyddet kommer inte att riskeras", skriver ATG på sin webbplats.

Mer läsning

Annons