Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snöoväder orsakade flygkaos

Ett kraftigt snöoväder orsakade på fredagen kaos i nordvästra Europa. Flygplatser stängdes och flygningar ställdes in i London, Bryssel och Paris.

Ovädret som drabbade Paris i torsdags drog under natten till fredagen norrut, in över Belgien och Storbritannien. 900 passagerare blev fast i Paris över natten och fick övernatta provisoriskt på madrasser eftersom hotellrummen inte förslog. Störningarna väntades fortsätta en bra bit inpå fredagen.

I Bryssel ställdes 30 inkommande och 70 utgående flygningar in på fredagen och många fler försenades. Även där väntades läget förbättras gradvis under fredagen.

Värst tycktes dock Storbritannien ha drabbats, där inte bara flygplatserna Gatwick och Luton i Londonområdet stängdes, utan även skolorna i tre grevskap längre norrut. Polisen uppmanade alla att lämna bilden hemma om man kunde. 180 olyckor rapporterades på vägarna bara i grevskapet Essex strax norr om London.

Den stora internationella flygplatsen Heathrow stängdes däremot inte.

Bland de drabbade fanns drottning Elizabeth och hennes familj, som i onsdags begav sig till slottet Sandringham i grevskapet Norfolk.