Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snön stoppar fotbollen i Europa

Twente går till vinteruppehållet som holländsk serieledare, men inte tack vare lagets spel i helgen. Fotbollseuropa har nämligen snöat in fullständigt.

Samtliga fem matcher där topplag var inblandade, bland annat Utrecht-Twente, ställdes in på söndagen. Endast NEC Nijmegens plan (skulle ha mött Vitesse) var ospelbar, men det tuffa vädret gör att man nu avråds från att resa i landet. Därför beslutade holländska fotbollsförbundet att det lämpligaste var att ställa in matcherna.

"Vi pratade i morse med alla involverade klubbar och med de lokala myndigheterna, och det hade inte varit ansvarsfullt att låta supportrar resa till matcherna, sade en taleskvinna på förbundets hemsida.

Holländska ligan återupptas den 22 januari.

Även flera matcher i italienska Serie A har ställts in. Vare sig Genoas hemmamatch mot Bari eller Udineses mötet med Cagliari kunde på söndagen spelas på grund av vintervädret.

Redan på lördagen ställdes Fiorentina-Milan och Bologna-Atalanta in.