Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snön ställer till det för trafiken

Annons

Kraftigt snöfall och blåst har vållat trafikproblem på många håll i landet. I Stockholms län var all busstrafik indragen i Norrort, Huddinge, Botkyrka, Södertälje, Ösmo, Nacka, Värmdö samt på Ekerö vid lunchtid på grund av halka och dålig sikt. Det är dessutom stora förseningar i övriga delar.

Även delar av pendeltågstrafiken drogs med kraftiga förseningar på grund av växelfel.

På Gotland fick flera skolskjutsar ställas in på grund av ovädret.

Polisen i Stockholms, Östergötlands och Gävleborgs län rapporterar om en hel del avåkningar i samband med snöovädret, men i de allra flesta fall har de skett utan personskador.

Vid sju-tiden på morgonen skadades en man i 30-årsåldern sedan han kört in i ett vajerräcke på E 4 i Hagsta norr om Gävle. Mannen kördes till sjukhus med skador och räddningsinsatsen orsakade stopp i trafiken.

I de södra delarna rådde blixthalka rådde på många håll. Avåkningarna kunde räknas i tvåsiffriga tal, men inga svårare personskador har rapporterats.

Tågtrafiken från Malmö drogs med förseningar hela morgonen på grund av vädret.