Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snön ställer till det för trafiken

Kraftigt snöfall och blåst har vållat trafikproblem på många håll i landet. I Stockholms län var all busstrafik indragen i Norrort, Huddinge, Botkyrka, Södertälje, Ösmo, Nacka, Värmdö samt på Ekerö vid lunchtid på grund av halka och dålig sikt. Det är dessutom stora förseningar i övriga delar.

Även delar av pendeltågstrafiken drogs med kraftiga förseningar på grund av växelfel.

På Gotland fick flera skolskjutsar ställas in på grund av ovädret.

Polisen i Stockholms, Östergötlands och Gävleborgs län rapporterar om en hel del avåkningar i samband med snöovädret, men i de allra flesta fall har de skett utan personskador.

Vid sju-tiden på morgonen skadades en man i 30-årsåldern sedan han kört in i ett vajerräcke på E 4 i Hagsta norr om Gävle. Mannen kördes till sjukhus med skador och räddningsinsatsen orsakade stopp i trafiken.

I de södra delarna rådde blixthalka rådde på många håll. Avåkningarna kunde räknas i tvåsiffriga tal, men inga svårare personskador har rapporterats.

Tågtrafiken från Malmö drogs med förseningar hela morgonen på grund av vädret.