Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snön ger fortsatta problem med sophämtningen i Härnösand: "Beklagar den situation som råder"

Det kraftiga snöfallet fortsätter att ställa till det för sophämtningen i Härnösand. Redan för två dagar sedan vädjade Hemab till fastighetsägare om att ha tålamod och att skotta fram sina sopkärl. Nu går man ut med ytterligare en vädjan.

Annons

"Vi kan inget annat göra än att beklaga den situation som råder. Idag har vi bekymmer med framkomligheten på olika platser, men vår personal är ute och tömmer de kärl som går att nå fram till med bilen."

 För Plus-kunder: Snöovädret slog till med full kraft mot Härnösand – häng med sophämtarna i kaoset

Det ska dessutom fortsätta att snöa under nyårshelgen och störningarna i sophämtningen kommer av kvarstå även på nyårsdagen som är en normal arbetsdag för chaufförerna.

För Plus-kunder: Så blir vädret på nyår – tätt snöfall väntas: "Kan bli svårt att se raketerna"

För att underlätta vädjar nu Hemab återigen att hjälpa till genom att låta sopkärlet stå framdraget och att skotta runt det. Hemab lovar att göra allt man kan för att köra ikapp men skriver samtidigt på sin hemsida att det kan ta några extra dagar.

"Beklagar ännu en gång den olägenhet detta medför i form av att hålla snörent runt kärlen och risk för att de blir överfulla".