Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snöiga aktiviteter för sportlovslediga

Det blev en snörik sportlovsstart i Sollefteå. Kommunen anordnar olika aktiviteter både utom- och inomhus. UNF - Ungdomens nykterhetsförbund höll sitt årliga läger med grillning och pulkåkning.

Nollgradigt med lätt snöfall var väderprognosen när den första sportlovsdagen började. Jan Gulliktorpet håller öppet hela veckan med pulkåkning, och för de som är fikasugna serveras våfflor eller varmkorv med hembakade bröd. Vid en av grillplatsen höll UNF - Ungdomens nykterhetsförbund sin lägerverksamhet.

Tre UNF-norrlandsförbund anordnar sportlovsläger varje år. Det är ungdomar i 13-25 år från Västerbotten, Jämtland och Västernorrlands län. Förra året var man i Tärnaby, och i år är det drygt 30 ungdomar som åkt med till Sollefteå.

Första dagen var det grillning och pulkåkning som stod på schemat, och några var även i slalombacken.

- Våra aktiviteter är mest inriktat på gemenskap, säger lägerledaren Magdalena Grönberg.

Sollefteå har många olika sportlovsaktiviteter att erbjuda barn och ungdomar. Hallstaberget håller öppet med gratis utförsåkning för skolungdomar, likaså badhuset, och vill man prova något nytt håller curlinghallen öppet hus.ANNA WIKNER
070-650 77 02


Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67