Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöfall stoppar matcher

/
  • På eluppvärmda Skyttis i Örnsköldsvik (bilden) och Högslätten i Härnösand spelas matcherna enligt schemat.
  • Det snöade så mycket i Junsele under fredagsdygnet att division 3 mötet mellan Junsele och Kramfors avblåstes. Kebbevallen var som ni ser helt ospelbar. Även ett landskapsläger för pojkar och flickor med 80 spelare och ledare avbröts. Även matcherna på Nipvallen i Sollefteå blev uppskjutna

Snöovädret som drog in över landskapet med början igår har ställt till det för några av våra fotbollslag som skulle spelat matcher i helgen.
I Junsele var det så mycket snö på Kebbevallen att inte ett enda grässtrå syntes till och det var helt uteslutet att genomföra matchen i division 3 mellan Junsele och Kramfors.

Annons

På Nipvallen i Sollefteå var det meningen att Remsles damer skulle ta emot seriefavoriterna Östersund. Men gästerna behövde aldrig krypa in i spelarbussen och åka de 16 milen till Sollefteå eftersom matchen avblåstes tidigt på morgon på grund av all nederbörd.

Nipvallens konstgräs är inte eluppvärmd och därför drabbas de värre än andra arenor, men som vädret utvecklade sig under förmiddagen hade det ändå gått att spela i Sollefteå.

– Problemet var att vi var tvungen att ge Östersund ett besked redan vid 07.30 tiden på morgonen genom att de skulle åka 09.30 och deras buss hade dessutom en och en halv timmes färd in till Östersund för att plocka upp spelarna. Och vid tiden för beslutet var planen täckte av 3-4 centimeter snö, berättar Peter Olsson tränare i Remsle.

Toppmötet mellan Anundsjö och Mariehem spelas enligt schemat på Skyttis och detsamma gäller matcherna på Högslätten i Härnösand mellan Härnösands FF och Assi samt Höga Kusten mot IFK Umeå.

Det kraftiga snöfallet som bland annat drog in över Junsele drabbade även Ångermanlands landskapslag P 15, F 15 och F 16 som hade ett vårläger inbokat. De var närmare 80 ledare och spelare som åkte till Junsele i västra Ångermanland igår, men som avbröt lägret idag.

– Tyvärr blev det så att vi avbröt, men det kändes ändå som rätt beslut genom att det inte fanns några fotbollsplaner som var spelbara, säger Kicki Svedberg, en av ledarna för F 16-laget.

Något nytt matchdatum är inte fastställt för Junsele-Kramfors, men i tävlingskalendern står det att matchen måste vara spelad före våromgångens slut.

– Idag var det fullständigt omöjligt att spela, men nog ska vi hitta ett nytt datum i samråd med ledningen i Kramfors, hälsar Tomas Hellgren från Junsele.

Vet du om fler inställda matcher? Tipsa oss!

Annons