Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart rivs Kempehallen

/
  • Kempehallen ska rivas. Planerna är att taket ska vara nedmonterat tills den 15 oktober. Två månader senare ska väggarna vara borta. Rivningen inleds redan nästa månad.

Sista skridskoskäret har tagits i Kempehallen. I augusti börjar rivningen, sedan ansökan om tillståndet har behandlats i rekordfart.

Annons

Tillståndet för att riva Kempehallen har gått i rekordfart. Ansökan om rivningslov lämnades in på midsommaraftonen – och rivningslovet beviljades första vardagen efter helgen.

– Normalt säger lagen att sådana här ärenden ska ta max tio veckor. Men när vi äger frågan och sitter i en rävsax, kan det gå så här fort, säger Kerstin Jakobsson, tillförordnad bygg- och miljöchef.

I ansökan om rivningslov och rivningsanmälan, som alltså kom in på samhällsbyggnadsförvaltningen på midsommaraftonen, slås fast att rivningen ska påbörjas i augusti. Det står också att taket ska vara bortrivet 15 oktober, väggarna 15 december och läktaren 1 maj.

Det finns också specificerat om en del miljöfarligt avfall, som måste tas om hand i samband med rivningslovet, typ PCB, isolering och kvicksilver.

Att allt har gått i rekordfart håller Kerstin Jakobsson med om, men hon säger att hon tror och hoppas att kommunen inte har missat något.

– Det finns alltid risker när det går fort och naturligtvis kommer en del grannar att påverkas av buller, damm och transporter. Men det finns regler för sådant, säger hon.

Roger Burland, ordförande för samhällsbyggnadsnämnden, förklarar att anledningen till att allt gått så snabbt, beror på att säkerhetsaspekten.

– Vi kan inte ha kvar hallen eftersom den är en säkerhetsrisk.

Vad rivningen kommer att kosta säger Roger Burland att han inte kan svara på, eftersom anbudstiden går ut den 18 juli. Han säger dock att det inte kommer att bli någon mer skridskoåkning i hallen.

– Under rivningsarbetet går det inte att ha någon verksamhet där. Nu måste vi bara få fram pengar till rivningen, säger han.

Zenitha Nordfjell (S) är vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden, de som ska försöka sy ihop de 1 700 istimmar, som kommer att fattas under rivningen i vinter. Hur det ska gå till säger hon dock i dagsläget att hon inte vet.

– Det var ingen som hade räknat med att det skulle gå så här fort. Alla blev tagna på sängen.

– Men självklart måste vi försöka hitta en lösning. När kommunen köpte Modhallen var ju tanken att Modo Hockey skulle bygga en träningshall vid Fjällräven Center. Nu måste vi fortsätta ha en dialog med föreningarna för att det ska fungera den här säsongen, säger hon och nämner att det bland annat har diskuterats om ett tält över den kostfrusna banan i Järved.

I kväll träffas representanter för alliansen och kommunen för ett nytt möte. Frågan är om några knutar kan lösas upp den här gången.

Annons