Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart friluftsskola vid Tjärnstugan i Bredbyn

Måndagen den 1 och tisdagen den 2 augusti arrangeras två dagars friluftsskola i Bredbyn för barn och ungdomar i skolåldern 6-15 år.

Annons

Platsen är vid Tjärnstugan som ligger vid väg 348. Mellan klockan tio och två erbjuds prova-på-aktiviteter och lekar samt pyssel.

Örnsköldsviks kommun arrangerar för första gången friluftsskolor i kommunen tillsammans med olika föreningar. Emma Brännström från kommunen säger att de haft i genomsnitt ett tjugotal besökare vid varje tillfälle under de tre dagarna vardera i Örnsköldsvik och Björna/Trehörningsjö. Populärast hittills har prova-på-fisket varit och att göra överlevnadsarmband (paracordarmband).

Friluftsfrämjandet erbjuder upplevelseslingor under hela dagen och SFK Storfiskarna hjälper till med mete före lunch och under dagen kan man få baka över öppen eld, bygga vindskydd och trefot, överlevnadskunskap lärs ut och Hitta Vilse-aktiviteter pågår. Besökarna får prova att hantera ett kastspö genom övningar med kast mot mattor. Även lekar och pyssel står på programmet. Kanske vill några spela kubb, krocket eller trädgårdsyatzy?

Besökarna bjuds på lunch och dryck under dagen så det är bara att komma utan förberedelser!

Solveig Nordin Zamano

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel