Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snaran dras åt runt Karimova

Annons

Snaran dras av allt att döma åt kring Gulnara Karimova, dotter till Uzbekistans president och misstänkt för att ha skott sig på Telia Soneras miljardaffärer i landet.

Polis slog i slutet av augusti till mot hennes lyxvilla utanför Genève och var enligt grannar där i flera dagar, skriver den schweiziska tidningen Le Temps.

Åklagarmyndigheten i Schweiz medger för TT att husrannsakan gjorts, men vill inte säga om den var riktad mot Karimova.

Det är oklart vad räden gav. Karimovas villa står nu tom och bär spår av att tidigare varit plomberad med stora kedjor. Enligt en mäklare såldes den för fyra år sedan för 115 miljoner kronor.

Karimova avgick i somras som Uzbekistans ambassadör i FN i Genève. Hon förlorade därmed sin rättsliga immunitet där.

TT har tidigare rapporterat att även hennes lyxfastigheter i Frankrike genomsöktes i somras på begäran från den schweiziske åklagaren.

Det är oklart om hon formellt ännu är misstänkt i Schweiz. Där pågår en penningtvättutredning mot personer nära henne som var inblandade i Telias mutmisstänkta affärer. Att utredningarna cirklar kring diktatorsdottern är dock uppenbart. Att döma av dokument som lämnat in till Stockholms tingsrätt är hon brottsmisstänkta av svenska åklagare, även om de vägrar säga det rakt ut.

Åklagare Berndt Berger vill inte kommentera den schweiziska räden.

Mer läsning

Annons