Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snacket om VM-guld stör favoriten

Annons

3 500 ton engelsk sand har forslats till Friends Arena för att förvandla fotbollsarenan till en speedwaymanége inför kvällens VM-deltävling.

23-årige Tai Woffinden kan bli den yngsta världsmästaren sedan VM-serien startades 1995.

Snacket om guld har stört Woffinden inför tävlingen i Sverige, den näst sista i VM. I går klagade han, i ett uttalande på sin hemsida, på rubriken "catch me if you can" (fånga mig om du kan) i ett av tävlingens pressutskick, och menade att den skapade onödig press på honom.

Jag har sagt till alla att antingen blir jag världsmästare eller så blir jag det inte. Det som händer händer, men jag har många år på mig att vinna VM.

Dessutom har Woffinden sedan en månad tillbaka avskärmat sig från alla sociala medier.

I varannan tweet som folk skickade till mig stod det "du är världsmästare". Även om jag uppskattar alla fans så behöver jag inte sådant. Om man låter det gå in i skallen på dig, det är då det kan gå illa.

Svenska åkaren Andreas Jonsson säger att den unga engelsmannen förtjänar en guldmedalj.

För att vara så ung som han är så har han åkt väldigt rutinerat, inte gjort några misstag utan varit väldigt smart i många lägen.

Tai Woffinden är uppvuxen i Australien, dit föräldrarna utvandrade för att ge sonen en bättre uppväxt. När han var 16 år flyttade de tillbaka till England. Återigen för sonens skull - för att han skulle kunna satsa på speedway. Nu är han på god väg att nå toppen, men utan pappan vid sin sida.

Vi sålde allt vi hade och mina föräldrar gav upp sina liv för att ge mig en chans på speedwayen. Min pappa gick bort 2010 och det var ett riktigt tufft år för mig. Men min mammas leende när jag vann brittiska mästerskapet i år gjorde att allt kändes så mycket bättre. De har offrat mycket för att ge mig chansen. Om det inte vore för dem så skulle jag inte vara här nu.

Mer läsning

Annons