Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snabbt fullmäktige i Sollefteå

Det blev en kortare debatt om näringslivspolitik, eller snarare bristen på en effektiv sådan, när kommunfullmäktige i Sollefteå hade sammanträde på måndagen.

Centerns Ingemar Jonsson efterlyste ett effektivare näringslivsarbete, något som också revisorerna gör i årsberättelsen.

- Vi måste göra någonting för att öka arbetstillfällena i kommunen. Vi kan inte bara sitta och vänta på att någon annan ska hjälpa oss, menade Jonsson som beskyllde den politiska majoriteten för att inte göra tillräckligt för att vi ut något av de vindkraft- och vattenkraftsatsningar som är på gång i Västra.

Elisabet Lassen och Mikael Sjölund, kommunråd respektive nämndsordförande i kultur- utbildnings och fritidsnämnden höll inte med Jonsson om hans kritik och poängterade dessutom att den nya regeringen gjort det svårare att agera.

- Ta inte ut alla sorger på en gång. Vi kommer säker att få ut något av det här också, svarade Lassen.


Läs mer i tisdagens TÅ.JÖRGEN SUNDIN
070-609 16 68