Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Snabba Cash" gör en "Millennium"

Trilogier verkar ligga i tiden.

"Snabba Cash" förökar sig och får nu två uppföljare.

Båda filmerna bygger vidare på Jens Lapidus böcker om den undre världen.

Aftonbladet uppgav på onsdagen att två uppföljare till filmen "Snabba cash" är på gång.

Fredrik Wikström, producent för filmen, bekräftar att man sedan ett halvår tillbaka har planerat filmtrilogin, som bygger på Jens Lapidus böcker "Snabba cash", "Aldrig fucka upp" och en tredje roman som är under produktion.

Alla har varit eld och lågor kring det här. Vi bestämde det egentligen så fort vi var klara med "Snabba cash", säger han till TT Spektra.

Man befinner sig just nu på manusskrivarnivå och planerar att spela in filmerna under 2011.

Premiär för den andra filmen blir det 2012. Och vi kommer spela in på samma sätt som de spelade in Millennium-trilogin, rakt efter varandra.

Är trilogier något som ligger i tiden?

Ja, det verkar ju så. Jag vet faktiskt inte varför. Men det handlar nog om att ha en så bra historia att berätta så att en film inte räcker till, säger Fredrik Wikström.

Det kommer vara samma uppsättning av regissör, producent och skådespelare som i "Snabba cash" i de två uppföljarna.

Lapidus skriver vidare

Även författaren Jens Lapidus följer arbetet, och jobbar just nu på den tredje romanen, som delvis kommer ligga till grund för den tredje filmen.

Jag tror Jens har kommit ungefär halvvägs i skrivandet där. Men han ska få skriva klart i lugn och ro, och så börjar vi bearbeta den efter hand sen, säger Fredrik Wikström.

Jens Lapidus berättar för TT Spektra att han tagit en time-out från intervjuer och press, men att han kan bekräfta att filmtrilogin blir verklighet.

Alla detaljer får du ta med Fredrik Wikström, producenten, säger han.

Joel Kinnaman, som spelar överklasskillen JW i "Snabba cash", och som nu även är aktuell för uppföljarna, befinner sig på semester i Karibien, och har varit otillgänglig för kommentarer.