Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snabba beslut i fullmäktige

Besluten vid Kramfors kommunfullmäktiges sammanträde på måndagen gick i rasande fart. Handelns framtida utveckling i Kramfors och en manifestation för Kramfors Internationella Kvinnoförenings integrationsarbete stod också på programmet.

Det är inte ofta så många åhörare kommer för att närvara vid fullmäktiges sammanträden som just i går. Den stora majoriteten var invandrare utrustade med slagordsförsedda plakat som protesterade mot beslutet att avslå Kramfors Internationella Kvinnoförenings bidrag till integrationsarbete.

Innan sammanträdet fick fullmäktige lyssna på Erik Sandemo, chef för Svensk Handels näringspolitiska avdelning.

Han introducerades av Christer Westin från Svensk Handel i Kramfors.

- För att behålla köpkraften måste man hela tiden tillföra kunderna något nytt. Glöm inte att handeln i dag är en viktig del av upplevelseindustrin och då är en galleria viktig, säger Sandemo.

Han hade under dagen studerat utbudet av butiker i Kramfors och sett att det finns flera butiker som säljer kvinnokläder.

- Jag är imponerad. Varför går inte butikerna samman och marknadsför sig vilket skulle kunna locka många nya kunder från hela Norrland.


STEN ENGBLOM
070-320 49 70