Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smyglopp melodin på Halmstadstravet

Annons

Ett regnigt och blåsigt Halmstad stod värd för lördagens V75-tävlingar. Förhållandena gjorde att det inte var helt lättkört för kuskarna.

Under V75-omgången segrade inte någon häst som gått i ledningen.

En som profiterade på förutsättningarna var Playing Tua som segrade i Stoeliten. Efter att ha suttit en bit bak i fältet attackerade Thomas Uhrberg med det femåriga stoet på sista bortre långsidan. Ekipaget fick ryggar fram till upploppet och när Uhrberg bad om det lilla extra svarade Playing Tua ärligt och kunde fånga in Canaka B F kort före mål. Segern var värd 125 000 kronor och tränaren Thomas Uhrberg var nöjd efter loppet.

Hästen har segrat som två-, tre-, fyra- och femåring vilket visar att hon är rejäl och även att hon utvecklas allt eftersom, sade Jägersrotränaren efter loppet där segertiden var 1.12,8 över 1 640 meter autostart.

En hedershäst

Halmstadshästen Harry Haythrow har blivit en följetong på V75. På hemmaplan var hästen stor favorit, men det slutade med ett andrapris. Efter att ha utmanat Up Date Hoss om tätpositionen kröp Peter Untersteiner ner i rygg på Up Date Hoss. Första 500 meterna gick väldigt fort, 1.08,7, men de efterföljande 500 meterna gick betydligt långsammare. Den tuffa öppningen satt däremot i benen för ledaren och i stället var det B W L Champion som kopplade greppet om segern på upploppet tillsammans med Johnny Takter.

Det är en hedershäst som gjort det bra då jag har kört honom. Petri Salmela har gjort ett bra tränarjobb och det var ett nöje att köra hästen, sade Johnny Takter efter segern.

Två hemmasegrar

Håkan K Persson och Dan Widegren är namnen på de två hemmatränare som kunde räkna in en V75-seger var. Håkan K Persson segrade tillsammans med Kebab som avgjorde genom att spurta till knapp seger efter fin resa i kön.

Lovely Buv var namnet på Dan Widegrens segervapen. Hästen fick turlig lucka in mot upploppet då hästen i ledningen galopperade och togs ut ur fältet. Körande Erik Adielsson kunde därmed bara köra rakt fram och segern blev enkel på segertiden 1.15,8 över 2\~640 meter autostart.

Den inledande V75-avdelningen gick till Mikko Aho och Art On Line. Aho har flyttat till en gård utanför Halmstad och kan inom kort titulera sig Halmstadstränare. Efter ett lopp i ryggar hade valacken inga problem att avgöra när attacken sattes in i sista sväng.

Mer läsning

Annons