Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SMHI varnar för snökaos

Annons

SMHI varnar för att rikligt snöfall kan ställa till det rejält i trafiken på ostkusten, i Skåne och på Gotland fram till torsdag kväll.

Värst drabbas Gotland. Det väntas falla 1-2 decimeter nysnö i kombination med mycket hårda vindbyar, 21-23 meter per sekund.

Det kan bli stora störningar och framför allt kan trafikläget bli svårt. Blåsten kan leda till drivbildning och att det blir jättemycket snö på vissa ställen, säger Anna Österman, meteorolog SMHI till TT.

SMHI varnar även för att snö, i vissa fall i kombination med kraftig vind, kan ge problem i Östergötland, Kalmar län utom Öland, samt Blekinge och Skåne. Dessutom utfärdar man en kulingvarning för Skagerack och Kattegatt.

Vid 19-tiden på onsdagskvällen blockerades E4 i närheten av Gnarp, fem mil söder om Sundsvall, av ett tiotal långtradare. Två bärgningsbilar för tunga fordon arbetade för att försöka öppna vägen för trafik, skriver Hudiksvalls Tidning på nätet.

När snöovädret nådde södra Norrland under eftermiddagen blev det stora problem i norra Hälsingland. Bland annat fick bussturer ställas in.