Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SMHI varnar för besvär i jultrafiken

Annons

Intensivt snöande och hårda vindar kan ställa till med stora problem i jultrafiken, framförallt i Skåne, där SMHI har utfärdat en klass 2-varning för söndagen.

Snöfallet ser ut att komma in redan strax före lunch. Redan nu är det en lite snöbyar som driver, men det mer ihållande väntas komma då, säger meteorolog Eva Strandberg.

Snöandet väntas sluta under morgonen och förmiddagen på julafton, men regn och halka kan fortsätta ställa till problem på vägarna.

Det som är lite extra obehagligt är att det är väldigt mild luft som följer på det här snöfallet, vilket gör att det kan övergå i regn eller underkylt regn. Regn på de här iskalla vägbanorna kan bli besvärligt.

Under jul- och annandagen väntas plusgrader över södra Sverige, samtidigt som nya nederbördsområden är på väg in över Sverige.

Troligtvis kommer det mycket som regn, så det är riktigt tråkväder. Men i Norrköping och norrut ser det ut att bli minusgrader, så där fortsätter det att vara vinterväder, säger Eva Strandberg på SMHI.

Samtidigt är det riktigt kallt i norra Norrland, där det i Kvikkjokk i natt uppmättes säsongens lägsta temperatur: Minus 36,7 grader.

Mer läsning

Annons