Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SMHI drar tillbaka halkvarningar

Annons

SMHI drar tillbaka klass 1-varningarna i Svealand, men fortsätter att varna för blixthalka i södra Götaland och på Öland och Gotland. Men det är fortfarande vanskligt att ta sig fram på vägarna.

Det är halt även om det inte är varning. Det finns strikta definitioner för när det ska varnas, med först regn och sedan snabb tillfrysning. Det kommer man att ha i södra Götaland men inte i Svealand där det redan är halt, säger Linnea Rehn vid SMHI.

Även Trafikverket varnar för lokal is- och frosthalka på vägarna i Svealand och Götaland, och snöhalka i mellersta Norrland.

Drygt 1 700 hushåll saknade på torsdagsmorgonen el på grund av strömavbrott. Majoriteten av de drabbade är Vattenfalls kunder i Uppsala län.

Halt väglag bidrog till en rad trafikolyckor i Värmland på annandagskvällen. Flera personer fördes till sjukhus, men ingen av dem var allvarligt skadad, uppger polisen.

Det har varit slask och sedan frusit, så det är väldigt halt på vägarna, säger Stefan Sundberg, vakthavande befäl på polisen i Värmland, till TT.

Ett tiotal olyckor rapporterades under kvällen. Flera av dem var krockar med vilda djur.

Mer läsning

Annons