Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smärta i Frölunda efter förlusten

Annons

Leksand slog Frölunda med 2-1 efter straffar, trots att laget var totalt utspelat i hela matchen.

Det här var ett rån. Vi var ju bättre i allt och skulle bara ha tre poäng. Därför känns det så otroligt bittert, sade Frölundas lagkapten Joel Lundqvist, som hade dubbelsmärta efter matchen.

Hela käken var blåslagen och svullen sedan han i sista perioden täckte ett skott med ansiktet.

Det är i alla fall en tröst att käken ser ut att ha hållit. När jag bröt käken för några år sedan kunde jag inte bita ihop rätt. Det kan jag göra nu, även om det gör riktigt ont, sade Lundqvist.

Men den verkliga smärtan var nog ändå förlusten i Leksand, trots ett totalt spelövertag.

Det var bara Frölunda i det två första perioderna. Laget gjorde allt rätt, utom mål. Leksingarna visade stundtals panikscener framför det egna målet.

Så bra som vi spelade i de två första perioderna har vi inte gjort tidigare den här säsongen. Därför känns det hemskt att vi inte kunde göra mål på våra chanser, suckade Lundqvist.

Faktum är att Frölunda har dominerat de båda mötena med Leksand klart den här säsongen, men det är dalkarlarna som har tagit fem av sex poäng.

På fredagen vann Leksand för att de var effektivast. De gjorde 1-0 på en av sina få kontringar i andra perioden. När de dessutom visade upp ett tappert försvarsspel så räckte det till hålla dem kvar i matchen till straffavgörandet.

Vi har ett grundläggande försvarsspel som fungerar mycket bra när vi är pressade. Det kunde vi falla tillbaka på i dag, sade den utmärkte Leksandsmålvakten Oscar Alsenfelt, som storspelade och tog allt utom Frölundas kvitteringsmål som kom bara 30 sekunder efter att Leksand tagit ledningen. Visst gjorde jag en bra match och är nöjd. Men jag vill verkligen hylla alla våra backar som var hjältar i dag, sade Alsenfelt.

En av dessa backar var nyförvärvet Matt Lashoff, som gjorde sin första match inför hemmapubliken. Han spelade mycket bra och visade att han kommer att betyda mycket för laget.

Vilken härlig kväll och vilken publik. Här kommer jag att trivas. Nu känns det bra att vi kunde ta tillvara på våra få chanser i andra personen. Det betydde mycket, sade Matt Lashoff.

I den avgörande straffläggningen tog Oscar Alsenfelt tre av fyra straffar, samtidigt som Johan Ryno gjorde två mål. Därmed kunde Leksand "stjäla segern.

Mer läsning

Annons