Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smakstart för Luleå

Annons

Dubbla tvåmålsskyttar.

Luleå fick en perfekt start av hockeysäsongen via 5-1 mot Linköping i SHL-premiären.

Linköping brukar vara ett lag som stormtrivs i säsongspremiären - laget hade vunnit sju av de senaste åtta premiärmatcherna i elitserien. Men när serien bytt namn till SHL kom en ny förlust, den första sedan premiären 2009.

Och det var aldrig någon tvekan heller, sedan Linus Persson visat vägen för Luleå med de två första målen - det inledande redan efter 3.52.

En bra start på matchen, konstaterade assisterande Luleåtränaren, Thomas Berglund, enligt nsd.se.

Linköping hade visserligen en bra mittperiod men kom, sedan Lucas Wallmark hade ökat på Luleås ledning, aldrig närmare än Simon Hjalmarssons reducering till 1-3. I stället blev även Niklas Fogström tvåmålsskytt i Luleås 5-1-seger.

Ledin "grymt viktig"

Berglund lyfte dock i stället fram en annan spelare.

Jag vill lyfta fram Per Ledin. Han är grymt viktig för oss, sade Berglund enligt nsd.se om Ledin, som noterades för två målgivande passningar i matchen.

För Linköping blev det däremot ett hårt fall, trots att laget faktiskt vann skottstatistiken med 33-31 och stundtals dominerade spelet. Laget hade en bra period efter Hjalmarssons reduceringsmål men utan att få utdelning i målprotokollet.

Det här vill man helst glömma redan i natt och ta nya tag, sade Hjalmarsson till Radiosporten. Jag tycker att vi börjar lite svagt, de får 1-0 och 2-0 på våra misstag egentligen. Två-noll här uppe, att ligga under med det efter en period, det är tufft att komma igen.

Många utvisningar

Hjalmarsson hittar en delförklaring i de många utvisningarna som laget drog på sig. Även om det också på den fronten var rätt jämnt i statistiken.

Jag tycker ändå att vi jobbar hårt hela vägen in, tyvärr drar vi på oss lite för mycket utvisningar. Det är något vi måste lära oss, med de nya nivåerna på slashing och sådant, det sliter på krafterna och Luleå straffar oss när de får chansen också, de gör det bra. Vi får ett viktigt mål i slutet av andra, sedan börjar vi tredje riktigt starkt. Men sedan studsar det fram lite puckar och de får ett friläge och gör mål. De var effektiva och det vinner man hockeymatcher på i dag.

Mer läsning

Annons